Denna sida är under uppbyggnad och kommer succesivt fyllas på.

För hyresgästen

Här har vi samlat information och dokument till dig som hyresgäst.
ikon1ikon1
ikon1

Inför flytt

Klicka för att visa all information.

Inflyttning


När du skrivit kontrakt finns det en hel del saker att tänka på innan du flyttar in i din nya bostad. 
De allra flesta kontrakt skrivs från och med den 1:a i en månad, vilket innebär att du kan flytta in tidigast klockan 12.00 den dagen. Om ditt kontrakt börjar gälla en röd dag (lördag, söndag, helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton) gäller, enligt hyreslagen, första vardagen därefter kl. 12.00 som inflyttningstidpunkt.

Elavtal

För att få el till din lägenhet krävs det att du tecknar 2st avtal. Ett med en elnätsleverantör och ett med en elleverantör. Gör detta i tid så slipper du onödiga problem när du flyttat in.

Hemförsäkring

En hemförsäkring för din lägenhet är nödvändig. Dels för att skydda din egen egendom men också för att du kan bli ersättningsskyldig om t ex ditt akvarium eller din tvättmaskin börjar läcka och vattnet skadar fastigheten eller grannens egendom.

Internet, tv och telefoni

Vad gäller abonnemang och felanmälan så skiljer det sig mycket åt mellan olika bostadshus. I din trappuppgång sitter information vad som gäller i just ditt hus.

Adressändring

Anmäl din nya adress till Adressändring i god tid så att din post kommer rätt. 

Kvittera ut nycklar

När du flyttar in i din lägenhet kvitterar du ut nycklar till lägenhetens lås. Du får dessutom en nyckel som går till tvättstuga, soprum och andra gemensamma utrymmen. 

Utflyttning


Om du vill säga upp ditt hyreskontrakt är det några saker som är viktiga att tänka på. Uppsägningstiden är tre månader och vi vill alltid ha din uppsägning skriftligt.
Här har vi samlat de viktigaste sakerna att tänka på när du ska flytta från din lägenhet.
​​​​​​​

Säg upp din bostad i tid

Uppsägningstiden är tre månader och börjar vid månadsskiftet efter det att vi har fått uppsägningen. Det betyder att om du t ex säger upp din lägenhet den 15 februari är du betalningsskyldig till den sista maj, dvs tre hela kalendermånader.
Du måste alltid säga upp ditt hyreskontrakt skriftligt. Vi vill att du skickar originalet till oss per post. Använd uppsägningsblanketten som du hittar nedan.  
​​​​​​​Du får en bekräftelse på att vi mottagit din uppsägning.

Elavtal

Komihåg  att säga upp ditt elavtal innan du avflyttar.

Internet, tv och telefoni

Komihåg att meddela avflyttning till internetleverantören samt flytt av telefoni.

Lägenhetsbesiktning

I anslutning till avflyttningen görs en lägenhetsbesiktning och det är bra om du kan närvara på denna.  Före besiktningen skall du tänka på följande .
  • Utrustning som tillhör lägenheten (Dörrar, hatthylla, gardinbeslag och i vissa fall TV utrustning) måste finnas vid besiktningstillfället.
  • Lägenheten skall vara utstädad enligt nedanstående checklista för flyttstädning. Du kan bli ersättningsskyldig om du inte städat tillräckligt. En flyttstädning tar inte ett par timmar utan du får räkna med minst 8-10 timmar för en liten lägenhet och upp till några dagar för en stor lägenhet.


Lämna tillbaka nycklar

När du flyttar ut skall samtliga nycklar lämnas åter. Om inte alla nycklar återlämnas kan du bli ersättningsskyldig upp till 3000:-